CARNAVAL 2022: 44 JAAR C.V. DE DOLDRAEJERS!

Nu de zon weer begint te schijnen en de versoepelingen het ons mogelijk maken om meer te ondernemen, is het een mooi moment om ook naar het nieuwe carnavalsseizoen te kijken. We praten je graag bij over een aantal belangrijke zaken in de aanloop naar ons jubileumjaar! De plannen zijn uiteraard onder voorbehoud en houden ook rekening met diverse scenario’s, maar het vertrekpunt is positief ingestoken. De tijd zal ons leren hoe het najaar van 2021 (en daarna) er uit ziet. Hopelijk heeft carnaval een glansrol!

Primeur: opkomstweekend in 2021!

Primeur: de nieuwe hoogheden komen tijdens het opkomstweekend in december al op! We zijn dit momenteel aan het voorbereiden, samen met de Jongerenraad. We willen op vrijdagavond de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw verwelkomen en op zaterdagavond de nieuwe Hoogheden van dit jubileumjaar. Een unicum in de geschiedenis van de Doldraejers en we kijken er enorm naar uit! Hopelijk kunnen we, binnen de dan geldende regels, zoveel mogelijk mensen toelaten bij dit unieke feest!

Nieuwe voorzitter!

Om maar direct met de deur in huis te vallen: voorzitter Gerben Besselink heeft aangegeven het stokje over te willen dragen na het 44-jarige bestaan van onze vereniging. Zelf werd hij bijna 11 jaar geleden, nadat hij Adjudant was tijdens het 33-jarige jubileum naast Prins Bas, de trotse voorzitter van C.V. De Doldraejers. 
Gerben: “Het was een prachtige tijd, maar het voelt ook als een moment om weer plaats te maken voor nieuw elan.” Binnenkort vertelt Gerben meer over zijn keuze bij BorneBoeit en ook in de carnavalskrant zullen we samen met hem terugblikken op 11 fantastische jaren.

Maar, tromgeroffel, wie wordt dan de nieuwe voorzitter van C.V. De Doldraejers?
Jordy Oude Vrielink! Nadat Jordy vorig jaar al toetrad tot het bestuur en daarvoor o.a. Vorst en Jonkheer was bij de Jongerenraad, zal Jordy vanaf carnavalsseizoen 2022-2023 het voorzitterschap op zich nemen. Jordy: proficiat met deze stap en we wensen je veel plezier in deze mooie rol bij onze prachtige vereniging.

Zomer BBQ

We hebben elkaar te lang niet gezien en nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, er buiten meer mogelijkheden zijn én de zon weer schijnt, willen we een Doldraejers-zomer-BBQ organiseren! We denken aan eind augustus of begin september, maar moeten nog een moment prikken.

Onze huidige Hoogheden staan ook te trappelen om het nieuwe seizoen met jullie af te trappen. Op een later moment zullen we meer vertellen over deze BBQ, maar houd er maar vast rekening mee dat we de eerste polonaise van het jaar voor het einde van de zomer gelopen hebben!

Jubilerende Doldraejers gooien roer om

Op het oog lijken het stille tijden voor de carnavalsverenigingen. Corona gooide immers alle roet in het eten dat maar voorhanden was. Geen nieuwe hoogheden, geen galafeesten, geen uitbundige optochten. Maar toch… Binnen de carnavalsvereniging De Doldraejers in Zenderen is van stilzitten in elk geval geen sprake. De feestvierende Zenderenaren staan aan de vooravond van hun 44ste jubileumjaar en dat perspectief vormde voor de plaatselijke bestuurderen dé aanleiding de kussens eens goed op te schudden.