Carnaval 2020/2021

Deze week is het definitieve besluit genomen dat alle grote carnavalsevenementen in carnavalsjaar 2020/2021 niet doorgaan.

We hebben hierover in de afgelopen periode meermaals gesproken met burgemeester Jan Pierik, enkele ambtenaren van de gemeente Borne en met Stichting Borns Carnaval, waar de Doldraejers onderdeel van is. De maatregelen en gevolgen omtrent COVID-19 zijn de afgelopen periode al stevig geweest en onzeker voor de voorliggende periode. We kunnen geen carnaval vieren zoals we dat gewend zijn, als er 1.5 meter afstand gehouden moet worden en er restricties zijn aan aantallen mensen in ruimtes.

En hoewel de huidige situatie lastig is, vinden we ook dat carnaval ondergeschikt is aan gezondheid. Dat neemt niet weg dat we inmiddels wel nagedacht hebben over een alternatief programma voor het komende jaar. Want als we digitaal kunnen werken en creatieve oplossingen bedenken om toch contact met elkaar te houden, dan betekent dit dat er ook carnaval mogelijk is in 2020/2021.

Wat gaan we dan wel doen?
Een belangrijk onderdeel van carnaval is de gala. En dat kan dus niet in een volle feesttent, zoveel is duidelijk. Maar de galacommissie heeft al veel ideeën om hier op een andere wijze toch invulling aan te geven. Hetzelfde geldt voor het kindercarnaval, waar meer mogelijkheden voor zijn. Dat betekent dat we daar creatief mee aan de slag gaan!

En zo werken we hard aan het alternatieve programma. Heb jij ideeën of vragen? Dan horen we dat graag van je. Want, dat is belangrijker dan ooit: we doen het samen. Wij werken ondertussen door en komen snel bij jullie terug met een update over het vervolg.

Mede namens onze hoogheden Prins Martijn & Prinses Carmen, Jonkheer Mitch & Jonkvrouw Iris en Jeugdprins Cas & Jeugdprinses Julia wensen we jullie veel gezondheid toe en zetten we ons in voor dit bijzondere carnavalsjaar.

Bestuur C.V. De Doldraejers

GA TERUG NAAR HET NIEUWSOVERZICHT
GA TERUG NAAR DE HOMEPAGE